Over ons

ANBI-pagina

Stichting Herdenking Jodenvervolging wil inwoners van Leiden en omgeving bewust maken van hedendaags anti-semitisme en de Holocaust in Leiden, via een jaarlijkse herdenkingsbijeenkomst en educatie. 

Bij de jaarlijkse herdenking van de jodenvervolging in Leiden zijn veel mensen betrokken. Naast het bestuur, dat de verantwoordelijkheid draagt voor de bijeenkomst, zijn er ook allerlei mensen die praktische onderdelen voor hun rekening nemen, zoals het ontwikkelen van educatief materiaal, het verzorgen van het bloemenmonument, het doen van onderzoek en het maken en beheren van van de website. Zij vormen een brede vertegenwoordiging van de Leidse samenleving.

Stichting Herdenking Jodenvervolging Leiden werkt ook aan een plan voor meer Stolpersteine in Leiden. We verwachten begin 2022 meer informatie te delen. U kunt zich inschrijven voor de nieuwsbriefHeeft u behoefte aan contact hierover? Mail dan naar stolpersteine@herdenkingleiden.nl.

De stichting was voorheen Beraad Herdenking Jodenvervolging Leiden. Sinds 1997 wordt er jaarlijkse een herdenking georganiseerd. De eerste aanzet werd in 1994 gegeven door de Joodse Gemeente Leiden. De Leidse kerken spelen van oudsher een bijzondere rol.

Bestuur
Het bestuur van de Stichting Herdenking Joden Vervolging Leiden bestaat uit:
Voorzitter: Truus de Haan
Secretaris: Arno Hanssen
Penningmeester: Amos Kater
Leden: Nora Kornalijnslijper, Babs van der Schoot, Gesineke Veerman, Ton de Gans, Eric Herschel, Corjan den Hollander, Dirk Kolff, Leo Levie.
De bestuurders doen dit werk vrijwillig, er staat geen vergoeding tegenover.

Contactgegevens
U kunt contact opnemen via: info@herdenkingleiden.nl

Wilt u ons werk steunen?
Dit kan via een financiële bijdrage:
IBAN NL33 INGB 0008 4019 54
tnv Taakgroep Herdenking Jodenvervolging te Leiden

Overige gegevens:
Stichting Herdenking Jodenvervolging Leiden
Kvk-nr: 75212579

ANBI-informatie

Beleidsplan Stichting Herdenking Jodenvervolging Leiden

Volg ons via Facebook, Instagram of Twitter.